c23

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2014

Ben Wu lämnar finansbranschen för att spela tv-spel

Av Anders Hjalmarsson - 28 augusti 2014 22:22

Det är grymt häftigt att följa utvecklingen av eSport och Ben Wu är en av många som valt att lämna vanliga välbetalda jobb för att gå med i scenen.


När Ben Wu tog examen från college under 2009, kunde många ungdomar inte ens få ett jobb. Men det medicintekniska underbarnet landade en eftertraktad plats på en handelsfirma i Chicago.


Han fann att arbetet hade ett snabbt tempo och det betalade bra, men något saknades. Han bad om lite ledigt under 2012. Han slutade en vecka senare för att bli videospelspelare på heltid.

Det som verkade som en galen drag på den tiden har visat sig vara en av Wu bästa deals. Han är nu i spetsen för "eSports"-rörelsen, den som ger spelturneringar till mainstream, liknande det som hände med poker.

"Vissa säger att spel är det som barn eller tonåringar gör, som om det är en smutsig sak," sade WU till CNNMoney. "Men det är mycket dynamiskt. Det kräver lagarbete, tänka ur lådan och vara kreativ. Det är ett utlopp för att utveckla din hjärna."


Tillväxt av eSports: Tusentals människor tittar på Wus varje rörelse i hans spel, och på hans tutorials på YouTube och Twitch, streamingtjänsten som Amazon precis köpt för nästan 1 miljard dollar .
De människor som lyssna på ofta spelar spelet själva och försöker använda Wu tips för att göra det till nästa nivå. De kan även skicka Wu-meddelanden med frågor.
ESports blir så vanliga att en tävling Wu gjorde play-by-play kommentar för i juli sändes på ESPN3, och företag som Red Bull, Monster ( MNST ) och Coca-Cola ( KO ) sponsrar nu stora spelhändelser.


För att uttrycka det i dollar, Wu hade vad han dubs "en deltidsjobb" under hans Duke University dagar spelar Defense of the Ancients - känd som DotA. Han var medlem i ett danskt lag som tävlade runt om i världen. Att vinna en stor turnering skulle leda till spelarna att få ett par tusen dollar vardera.
"Vi hade tur att få 5-siffriga vinster under min dag", säger han.
Insatserna är högre idag. Vid en nyckel DotA-turnering i juli känd som The International, det vinnande laget från Kina gick därifrån med $ 5.000.000 .
"DotA är så mycket mer dynamisk som ett spel än t.ex schack. Det är så mycket svårare att arbeta som ett team för att övervinna hinder kontra schack där du undersöka dina egna spel," Wu säger, att försöka förklara överklagandet av ett fler player spel som DotA. "Det är inte mycket av en social aspekt till schack."

Det kanske inte är så långsökt att jämföra honom med förre NBA-basketspelare Bill Walton, som tog sin proffserfarenhet och fick nytta av den som en topprankad TV-kommentator för matcher i flera årtionden.

Wu beklagar sig när han tänker vad hans karriär kunde ha varit om han bara varit några år yngre, men verkligheten är att han gör mer pengar på spel "scenen" i dag än han tidigare gjorde som en Wall Street-typ.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anders Hjalmarsson - 17 september 2014 22:53

Mercedes-Benz presenterade S550 Plug-In Hybrid denna vecka. Liksom gasdrivna S-klass som den är baserad, företagets första laddhybrid ser fantastiskt och är laddad med högteknologiska funktioner. Vi har kommit att förvänta sig denna typ av överskott ...

Presentation

Anders bloggar om finans och ekonomi.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards